Đoković je iz dana u dan sve bliže desetoj tituli: I Medvedev ispao sa Australian Opena!

p
Danas smo dobili još jedno šokantno ispadanje sa Australian Opena. Svoj nastup na prvom Grand Slam turniru sezone u trećem kolu je završio Daniil Medvedev!

Prošlogodišnji finalista i nekadašnji najbolji teniser svijeta Medvedev (ATP 8.) je nakon tri sata igre izgubio sa 3:0 u setovima od Amerikanca Sebastiana Korde (ATP 31.).

Korda je prva dva seta riješio u svoju korist. U prvom je nakon serije od šest breakova bilo 7:6(7), a u drugom je viđen samo jedan break za 6:3.

U trećem setu američki teniser je imao prednost jednog breaka i vodio je sa 4:2, no Medvedev se vratio u igru i izborio tie-break. No, to je bilo sve od njega jer je u 13. gemu osvojio samo četiri poena i Korda je prošao dalje sa 7:6(4) i zakazao duel osmine finala sa Hubertom Hurkaczem (ATP 11.).

Na taj način se nastavila sječa favorita i put za Novaka Đokovića (ATP 5.) ka desetoj tituli na Australian Openu je sve lakši. Na njegovoj strani žrijeba ostala su samo dvojica tenisera iz najboljih deset - Andrej Rubljov (ATP 6.) i Holger Rune (ATP 10.), dok su u drugom dijelu žrijeba ostali Stefanos Tsitsipas (ATP 3.) i Auger-Aliassime (ATP 7.)