Đoković jedva pobijedio Vukića: Evo šta je osvojio plasiranjem u treće kolo

.
Nevjerovatno je, baš je dugo pet godina, to je mnogo vremena za tenisera, a u isto vrijeme, djeluje da je 2019. godina bila jučer

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Indijan Velsa, nakon što je poslije mnogo muke i nešto više od dva i po sata uspio da slomi i više nego žilavog Aleksandra Vukića iz Australije, koji je porijeklom sa Balkana. Rezultat je bio 2:1 (6:2, 5:7, 6:3).

 

 

 

Brejk u trećem setu

- Igrao je sjajno i zaslužuje veliki aplauz i zasluge, vidjeli ste reakcije publike, cijenili su njegov tenis, kvalitet je bio visok u drugom i na početku trećeg seta. Jako je dobro servirao, bilo je teško proći kroz njega, išao je na udarce, puštao ruku, pokušavao sam da nađem rješenje u trećem setu. Kada sam napravio brejk u trećem setu, vidio sam da mogu malo laganije da uđem u nastavak - rekao je Đoković nakon pobjede.

Bio je ovo prvi meč i prva pobjeda Novaka na Indijan Velsu poslije pet godina.

- Nevjerovatno je, baš je dugo pet godina. To je mnogo vremena za tenisera. U isto vrijeme, djeluje da je 2019. godina bila jučer. Povezujem se s publikom, ja sam već pet dana ovdje, ljudi dolaze, stvarno je lijepo vidjeti strast i poštovanje za tenisere. Lijepo je biti u teniskom raju - izjavio je.

Dodaje da se ovaj turnir ne zove bez razloga "teniski raj".

Pobjedom nad Aleksandrom Vukićem iz Australije, Novak Đoković se domogao trećeg kola Indijan Velsa, gdje ga čeka Luka Nardi (Luca) iz Italije.

Nagradni fond

Plasmanom u treće kolo, Novak je zaradio 50 bodova, čime je ukupan broj podigao na 9.725, čime je dodatno pobjegao Janiku Sineru (Jannik Sinner), Karlosu Alkarazu (Carlos Alcaraz) i Danilu Medvedevu.

S druge strane, Đokoviću pripada i dio nagradnog fonda za plasman u treće kolo. Novak je zaradio 59.100 američkih dolara, a tu cifru će naravno moći dodatno da nadogradi kako bude napredovao.

Meč sa Nardijem je na programu za dva dana.