Đoković: Jedva sam čekao da se vratim u Australiju, hoću da osvajam najveće turnire

Novak Đoković
Sviđa mi se kakve su mi šanse ovdje, istakao je Đoković.

 

Novak Đoković juri deseti titulu na Australijan openu. Nakon prošlogodišnje torture stigao je u Melburn, gdje će probati doći do trofeja na svom najdražem Gren slem turniru - na ovom je osvojio najviše titula.

Đokoviću će ovo biti 18. nastup na Australijan openu, a, osim što će imati želju da stigne Rafaela Nadala po broju Gren slem titula (22), dodatni motiv mu je povratak pred australsku publiku nakon prošlogodišnje torture.

Hoću da osvajam najveće turnire na svetu. Nema tajne po tom pitanju. Ne postoji ništa veće od ovoga. Imaš četiri Gren slama koji su historijski najveći događaji u ovom sportu - izjavio je Đoković.

Ove godine igra nakon što mu je prošle bilo zabranjeno učešće na turniru, a čak je i deportovan u Srbiju.

Također jedan od glavnih razloga zašto sam jedva čekao da se vratim u Australiju je moj učinak ovdje. Zaista volim da igram na Rod Laver areni, posebno uvečer.

Prije prvog Gren slema u sezoni, Đoković je igrao u Adelejdu, koji je osvojio i došao do 92. titule, te u najboljem raspoloženju dočekuje Australijan open.

Sviđa mi se kakve su mi šanse ovdje. Treniram jako kao i svako ko je ovdje. Ima mnogo mladih koji su veoma gladni i koji hoće pobjedu. Hoće da ti skinu skalp na velikom terenu.

Znam to. Iskustvo jer sam već bio u ovim mi pomaže jer tada imam pravi pristup da radim stvari na pravi način jer znam da kada sam spreman igram najbolje i na ovom terenu imam sjajne šanse protiv svakoga - poručio je Đoković.