Đoković kreće u borbu za najveći dosadašnji podvig: Evo gdje gledati finale Roland Garrosa

.
Srbijanski teniser Novak Đoković (3. ATP) danas ima priliku doći do najvećeg podviga u historiji tenisa te osvojiti 23. Grand Slam titulu. Na putu mu stoji norveški teniser Casper Ruud (4. ATP).

Trenutno Đoković s Rafaelom Nadalom dijeli prvo mjesto najvećeg teniskog rekorda s po 22 Grand Slam titule. Međutim, kako je upitno kada će se i da li će se Nadal vraćati na teniske terene zbog teške povrede, Đoković danas ima priliku osvojiti historijsku, 23. Grand Slam titulu i onda se nakon toga dodatno "odlijepiti" konkurenciji.

Pred nama je finale Roland Garrosa u koje Đoković ulazi kao apsolutni favorit. Uspio je u polufinalu savladati najtežu prepreku na ATP Touru, prvog reketa svijeta Carlosa Alcaraza, a sada mu na putu stoji Norvežanin Casper Ruud, koji traži najveći uspjeh u svojoj karijeri.

Na putu do finala, Đoković je izgubio dva seta. Redom su padali Alex Kovačević, Marton Fucsovics, Alejandro Davidovich Fokina, Juan Pablo Varillas, Karen Hačanov i Carlos Alcaraz.

S druge strane, Ruud je do finala bio bolji od Eliasa Ymera, Giulija Zeppierija, Zhizhena Zhanga, Nicolasa Jarryja, Holgera Runea i Alexandera Zvereva.

Ovo će biti četvrti međusobni duel Đokovića i Ruuda. Ako je vjerovati statistici, Norvežanin danas nema šta da traži protiv srbijanskog tenisera. Naime, Đoković je upisao sve četiri pobjede u njihova četiri međusobna susreta, a Ruud nije nikada osvojio niti set. Bit će to prvi njihov duel koji se igra u tri dobijena seta, a ukupno treći na šljaci.

Finale Roland Garrosa počinje u 14:30, a direktan TV prijenos možete pratiti u programu Eurosporta.