Đoković nakon pobjede: Roger je meni inspiracija

Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na trećem Grand Slamu sezone Wimbledonu i to zahvaljujući pobjedi protiv švicarskog igrača Rogera Federera u epskom duelu, bilo je 3:2 za prvog tenisera svijeta u jednom meču koji će se prepričavati još dugo godina generacijama iza nas.

- Ovo je vjerovatno najuzbudljivije finale koje sam igrao ikad. Sigurno u najbolja dva ili tri. I sve to protiv jednog od najvećih igrača svih vremena, Rogera Federera, kojeg izuzetno poštujem, rekao je Novak na ceremoniji dodjele trofeja, pa dodao:

- Nestvarne su bile one dvije meč lopte. Čudno je igrati taj break na 12:12. U ovakvim mečevima neko mora da izgubi. Obojica smo imali šnase za pobjedu. Roger je rekao da se nada da će inspirisati ljude, da im je pokazao da mogu da naprave velike stvari i sa 37 godina. Moram da kažem da sam ja jedan od njih, on mene inspiriše, rekao je Đoković, prenosi Oslobođenje.ba.

Ovo je za Đokovića bio peti trofej u Londonu, čime je stigao legendarnog Šveđanina Bjorna Borga.

- Rekao sam ovo i ranije, ali kad sam bio dječak i sanjao da postanem teniser, ovo je bio uvijek turnir gdje sam želio da uspijem i budem osvajač. Imam razne trofeje u svojoj sobi, ali uvijek sam želio da budem na ovom mjestu, da dijelim specijalna osjećanja sa sinom i cijelom porodicom. Moja supruga i kćerka su ostale kod kuće i pratile preko TV ekrana. Njima šaljem veliki zagrljaj, završio je srbijanski teniser.