Đoković: Ne dozvolite da vam neko oduzme san

.
Prvo moram da kažem da sam dirnut riječima Stefanosa Cicipasa, hvala na tom poštovanju i lijepim riječima, rekao je Novak

Novak Đoković ponovo je šampion Australijan Opena - ukupno 10 put, a od ponedjeljka će opet biti svjetski reket broj jedan!

- Prvo moram da kažem da sam dirnut riječima Stefanosa Cicipasa, hvala na tom poštovanju i lijepim riječima, cijenim to, rekao je Đoković nakon meča i dodao: 

- Mislim da obojica možemo da se složimo, na terenu smo ljuti rivali, ali to ne znači da ne treba da se cijenimo i priznajemo trud rivala. Cijenim tvoj trud, nisi imao sreće, bila je velika borba. Ovo nije tvoje posljednje gren slem finale. Imaš pred sobom više vremena od mene. Čestitam i tvom timu i porodici, znam koliko vremena provodite u tome da postaneš bolji i na terenu i van njega. 

Ti si jedan od najprofesionalnijih na turu, jedan od najzanimlivijih momaka, izuzetno si interesantna osoba. Voleo bih da završim komentarom o Grčkoj i Srbiji. Mi smo dvije relativno male zemlje koje nemaju tenisku tradiciju, nismo imali previše igrača na koje smo mogli da se ugledamo, a poruka za bilo kojeg mladog tenisera ili teniserku u svijetu koji sanja da bude ovdje sada gdje smo mi – sanjajte veliko, usudite se, ne dozvolite da vam bilo ko oduzme snove. 

Nije bitno odakle dolazite...

- Mislim da što imate teže detinjstvo, to postajete snažniji. Stefanos i ja smo dokaz toga. Ne dozvolite da vam neko oduzme san, njegujte to, kao što gajite cvijeće. Čak i ako nađete jednu osobu na svijetu koja će vas podrži u tome, zadržite je i sanjajte veliko, možete u tome da uspjete, istakao je Novak.