Đoković nezadovoljan terenom na Vimbldonu: Uslovi stvarno nisu bili dobri

.
Novak Đoković je na prvoj stepenici ka odbrani titule na ovom Gren slemu savladao Pedra Kašina

Srbijanski teniser Novak Đoković je dominantno prošao u drugo kolo Vimbldona. On je na prvoj stepenici ka odbrani titule na ovom Gren slemu savladao Pedra Kašina (Cachin) sa 3:0 u setovima. 

Meč je prije početka drugog seta bio prekinut zbog mokrog terena i on nije šutio o tome.

- Zaista je bilo frustrirajuće, da publika toliko čeka da izađemo ponovo na teren. Uslovi stvarno nisu bili dobri i dalje je bilo veoma klizavo, a čim se otvorio krov bila je druga priča.

Izašli smo brzo na teren. Ovdje se uvijek desi nešto posebno. Kada izađem ovdje obično izađem s reketima, ne s peškirom, ali dobro smo se zabavili da uradimo nešto. Čudan je osjećaj bio, nadam se da vam se svidjelo – kazao je Đoković.

Đoković je prokomentarisao i to što nije poražen na Centralnom terenu punih deset godina, dok je u pohodu i na petu titulu u posljednjih 6 godina (jednom je otkazano).

- Ovo je kao moj drugi dom, prilično lijep, nema ništa ljepše od Wimbledonske tradicije. Vraćam se ovdje na turnir koji sam sanjao da osvojim. 

Povežem se s malim dječakom koji je sanjao u Srbiji da osvoji najveći turnir na svijetu, želim da nijedan meč ne shvatam olako, zaista sam blagosloven i prelijep je osjećaj biti opet ovdje - poručio je Đoković.