Đoković spektakularno dočekan u Beogradu: Osvajača Vimbldona pozdravili oko 10.000 ljudi

.
Podsjetio je da je mnogo puta bio na pobjedničkom balkonu i istakao da je presudni faktor za to bio "inat i volja za životom i pobjedom"

Novak Đoković spektakularno je dočekan ispred Skupštine grada Beograda nakon što je po sedmi put u karijeri osvojio Vimblon. Đoković je izjavio da su najljepši trenuci u životu kada uspjehe u tenisu može da proslavi sa svojim narodom i naglasio da za takve trenutke vrijedi živjeti i za njih raditi.

Srbijanski as je trijumfom na Vimbldonu stigao i do svog 21. Gren slema, te je tako došao na jednu titulu manje u odnosu na Rafaela Nadala kada su najveći turniri u pitanju. Iza njega je ostao Rodžer Federer (Roger), koji je stao na 20 osvojenih Gren slemova.

Đoković je poručio svojim fanovima da ih voli zauvijek. Dodao je da je imao je mnogo sreće da dostigne velike visine, ali da su trofeji prolazni, a da su najznačajniji momenti "gdje dijelimo uspjehe i povezujemo se na svakom nivou".

Podsjetio je da je mnogo puta bio na pobjedničkom balkonu i istakao da je presudni faktor za to bio "inat i volja za životom i pobjedom".

Govoreći o zabrani učestvovanja na turniru u Australiji početkom godine, Đoković je rekao da je to "ostavio to iza sebe", ali da su ga mjesecima pratili neprijatni pogledi, ali da je "hrišćanski praštati", što je on i učinio. Dodao je da ga je zabrana dodatno motivisala i inspirisala da se vrati na staze stare slave.

Prema tvrdnjama RTS-a, ispred Skupštine grada Beograda najboljeg tenisera Srbije dočekalo je oko 10.000 ljudi.

 

Foto:Avaz.ba