Đoković: Teren je brži, nadam se da ću nastaviti niz

,
Novak Đoković kaže da ga lijepe uspomene vežu za turnir u Bercyju, kao i da će to probati da upotrijebi u svoju korist i ove godine.

Đoković je u Bercyju slavio šest puta dosad, najviše u historiji.

„Osjećam se sjajno, imao sam mnogo uspjeha na ovom turniru, a to uvijek pomaže da se dođe sa mnogo samopouzdanja, pozitivnim emocijama i uspomenama na terenu. Posljednja dva puta kada sam igrao sam osvojio titulu – 2019. i 2021. godine – nadam se da ću nastaviti niz. Dopadaju mi se uslovi, mada poslije nekoliko treninga moram da kažem da su drugačiji – razgovarao sam sa direktorom, rekao mi je da je brži teren, biće potrebno malo vremena da se naviknem na to“, kaže Novak i dodaje:

„Osjećam se drugačije na terenu u drugom dijelu sezone, na pozitivan način. Sve što se desilo je bio veliki mentalni izazov za mene, uticalo je i na igru. Bilo je potrebno vrijeme da pronađem igru, krajem sezone na šljaci sam to uspio, a Wimbledon nekako uvijek dođe u pravo vrijeme, kada mi treba samopouzdanje i velika titula. To je bila značajna titula. Igrao sam izvrsno u Tel Avivu i Astani, imam generalno dobre rezultate u dvorani, probaću da nastavim. Trenirao sam prethodnih dana“.

Na pitanje kako je organizovao svoj raspored kada nije mogao da igra, Novak je odgovorio:

„Bilo je to potpuno novo iskustvo – ne baš dobro iskustvo, ali životno iskustvo na osnovu kojeg sam postao jači. Znao sam da taj osjećaj loš koji sam imao neće trajati vječno, da je samo pitanje vremena kada ću pronaći balans“.

U prvom kolu je Novak slobodan, a u drugom će se sastati sa boljim iz duela Maxime Cressy-Diego Schwartzman.