Đoković: Turnir smo prerano organizirali, to je bila greška

djokovic
Ne mogu vam opisati koliko mi je žao zbog apsolutno svakog slučaja zaraze, naveo je Đoković na Facebooku

Srbijanski teniser Novak Đoković oglasio se još jednom o organizaciji humanitarnog turnira "Adria Tour" pojasnivši da je organiziran prerano što je bila greška.

Izvinio se svima kojima je turnir nanio bilo kakvu štetu, a istakao je kako je vjerovao da su ispunjeni svi zdravstveni protokoli te da je region bio u dovoljno dobrom stanju da ujedini ljude.

- Duboko se izvinjavam svima kojima je turnir nanio štetu. Sve što smo organizatori i ja uradili u prethodnih mjesec, uradili smo sa iskrenom namjerom i čistim srcem. Vjerovali smo da je turnir ispunio sve zdravstvene protokole i da je naš region bio u dovoljno dobrom stanju da ujedini ljude iz filantropskih razloga. Pogriješili smo, bilo je prerano. Ne mogu vam opisati koliko mi je žao zbog apsolutno svakog slučaja zaraze. Ako ste bili na "Adria touru", ili ste bili u blizini nekog od učesnika, molim vas testirajte se i poštujte socijalnu distancu. Za one u Beogradu i Zadru, sa njima ćemo podijelili zdravstvene resurse u budućnosti - kazao je Đoković.

Dodao je da je ostatak turnira koji se trebao održati u Sarajevu i Banjoj Luci otkazan i da će ostati fokusirani na one koji su pogođeni.

- Molit ću se za potpun oporavak svih - napisao je Đoković na Facebooku.

Izvor: