Đoković usred meča poludio na organizatore, pobijedio pa se na kraju povukao zbog povrede

.
Najbolji svjetski teniser Novak Đoković savladao je Jiržija Lehečku u osmini finala United Cupa, a tokom meča imao je neobičan zahtjev i svađu s organizatorima.

Reprezentacija Srbije gubila je jer je u prvom meču protiv Češke Republike poražena Olga Danilović, a onda je stvari morao spašavati Đoković protiv Lehečke. Uspio je prvi reket svijeta opravdati ulogu favorita i slavio je rezultatom 2:1, po setovima 6:1, 6:7 i 6:1.

No, najviše se nakon meča priča o situaciji iz prvog seta. Srbijanski teniser bio je potpuno bijesan na organizatore, a razlog su bila svjetla.

Pri vodstvu rezultatom 4:1, Đoković se prvo požalio sudiji. Smetalo mu je to što su bili upaljeni reflektori, iako je u Australiji dan i nije bilo potrebe za svjetlima.

Nakon što sudija nije uvažio njegove zahtjeve, pozvao je supervizora meča s kojim je Đoković obavio raspravu i čak zaprijetio da neće ustati sa stolice dok se svjetla ne ugase.

"Zašto su usred dana uključena svjetla, želim objašnjenje", govorio je Đoković supervizoru.

Tokom cijelog susreta srbijanski teniser je imao probleme sa zglobom desne ruke, a nakon pobjede, odlučio se povući iz dalje borbe. Umjesto njega, u odlučujućem meču miks-dubla igrat će Hamad Međedović zajedno s Olgom Danilović.

Tek treba da se ustanovi da li je povreda ozbiljnija ili ne, ali je svakako znak za uzbunu svim njegovim fanovima jer slijedi njegov omiljeni Grand Slam turnir, Australian Open na kojem brani titulu.

 

Foto:Screenshot/SportKlub