Đokovići se oglasili povodom vraćanja teniskih terena

novak
Povodom napuštanja Teniskog centra "Novak" u Beogradu oglasila se kompanija "Tara 2016S" u vlasništvu Novaka i Jelene Đoković.

 

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Kompanija „Tara 2016 S“ u vlasništvu Novaka i Jelene Đoković, donijela je odluku da vrati Gradu Beogradu zemljište i objekte u okviru Teniskog centra Novak na Dorćolu.

Dugo smo promišljali i doneli ni malo laku odluku da prestanemo s radom i vođenjem zemljišta, objekata i čuvanjem teniske oaze posle više od deset godina. Sa velikom zahvalnošću vraćamo zemljište Gradu Beogradu.

Na ovom mjestu je desetine hiljada djece treniralo tenis i zajedno sa svojim roditeljima stvaralo uspomene i uspjehe koji će trajati zauvijek. Organizovali smo sedam međunarodnih ATP turnira, jedan WTA turnir, dobili najbolje ocjene za organizaciju, a najlepšu sliku Beograda, Kalemegdana i Srbije slali smo u čitav svet. Na to smo ponosni.

Zahvaljujemo se svim nadležnim predstavnicima lokalne samouprave, Grada Beograda, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu sporta, Teniskom savezu Srbije, brojnim kompanijama na ogromnoj pomoći i podršci svih prethodnih godina. Hvala hiljadama ljudi koji su provodili vreme u teniskom centru i zajedno sa nama napredovali, stvarali nezaboravne trenutke. Na kraju, ogromnu zahvalnost dugujemo našim zaposlenima koji su vjerovali u naš projekat i viziju. Sigurni smo da će ovo mjesto ostati sportska duša Dorćola i Beograda.

Upravni odbor naše kompanije će fokus rada usmjeriti na nove projekte od kojih će neki nastaviti da se bave teniskim razvojem djece i omladine. O tome će javnost biti blagovremeno obavještena”, navodi se u saopštenju.