Đokoviću reket od osam kilograma zlata

novak
Reket Novaka Đokovića je konačno postao zlatan. Ali stvarno. Austrijska kompanija za proizvodnju sportske opreme „Head“, poklonila je najboljem svjetskom teniseru zlatni reket čija je težina osam kilograma.

 

Reket je Novaku uručen u prisustvu porodice, supruge Jelene, sina Stefana i ćerke Tare, prije nego što je sa njima odletio na Azorska ostrva da se odmori od velikog pariskog trijumfa.

„Head“ se na ovaj potez odlučio u znak priznanja, ali i zahvalnosti jer Novak njegovim reketima igra više od jedne decenije. Nole je prije ovog alata u jednom periodu koristio američki „Wilson“.

„Timski uspjeh! Ovo je 23. grand slam trofej, novi rekord u muškom tenisu. Novak Đoković se sada izjednačio sa Serenom Williams u broju najvećih titula i u muškoj i ženskoj konkurenciji u Open eri. Novak se ujedno vratio i na broj 1 produživši svoj rekord svih vremena za bar dve nedjelje“, napisao je „Head“ na Instagramu.

Samo je Margaret Court sa 24 grand slam trofeja sada ispred Đokovića, ali Australijanka je većinu ovih turnira osvojila prije Open ere, dakle u vremenu kada profesionalcima nije bilo dozvoljeno učešće na njima i konkurencija je bila znatno slabija.

S druge strane, Novak ima dvije obezbijeđene nedjelje na broju 1 jer bi se Carlos Alcaraz, ako osvoji titulu na Queensu, vratio na vrh.

Austrijanci su napravili samo jedan primjerak ovog reketa tako da će njegova vrijednost biti sve veća i veća, jer nije teško pretpostaviti koliko bi neki kolekcionar platio da ima takav unikat.

Novak je i dalje na odmoru u portugalskom ljetovalištu nedaleko od Afrike. Za skoro dvije nedjelje počinje Wimbledon i mora da iskoristi ovo malo vremena da napuni baterije.

Još se ne zna da li će Đoković igrati na nekoj od egzbicija pred londonski grand slam kao što često radi.