Doktor Ensar Nuhović iz Cazina novi član medicinskog tima Zmajeva

ensar
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otvorila je pobjedom i porazom kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine igra u Njemačkoj.

 

Popularni Zmajevi novi ciklus kvalifikacija dočekuju s novim selektorom, a cilj je isključivo plasman na smotru najboljih selekcija Evrope.

Kako fudbal općenito napreduje u svakome smislu, najbitnija sporedna stvar na svijetu postaje sve zahtjevnija i za same igrače, koji su zbog velikog broja utakmica u matičnim klubima skloni ozlijedama.

Da bi se postigao cilj, igrači moraju imati najbolje uslove i medicinske stručnjake da bi dali svoj maksimum, što su prepoznali vodeći ljudi iz NSBIH. Tim više, ovo je veliko priznanje i prilika za mladog talentovanog doktora koji se je priključio medicinskom timu reprezentacije.

Ensar Nuhović završio je Medicinski fakulet Univerziteta u Tuzli, gdje je također specijalizirao opštu hirurgiju pod mentorskom palicom eminentnih stručnjaka u toj oblasti medicine. Zaposlen je na odjelu hirurgije KB „dr.Irfan Ljubijankić“ i završava doktorski studij na Univerzitetu u Tuzli.