Dominantni Liverpool ispalio 23 udarca, zasjeo na vrh i sav pritisak prebacio na Guardiolin City

.
Redsi slavili na St. James' Parku

 

Nogometaši Liverpoola nastavljaju pobjeđivati, a u 35. kolu engleskoga Premiershipa bili su bolji od Newcastlea na St. James' Parku s 1:0.

Pobjeda jeste minimalna, ali potpuno zaslužena i Redse je vratila na prvo mjesto tabele sa 82 boda. Manchester City ostaje na 80 bodova, no danas na Elland Roadu protiv Leedsa ima ponovo priliku zasjesti na vrh četiri kola prije kraja.

Sve u svemu, vodit će se prava bitka između Liverpoola i Cityja do samog kraja, što u Ligi prvaka, što u Premiershipu. Nije isključeno dva ove dvije "mašinerije" gledamo u finalu Lige prvaka, ali u Engleskoj već godinama imaju jedni druge kao najveće konkurente u borbi za sami vrh.

Što se tiče gostovanja kod sve boljeg i čvršćeg Newcastlea, Liverpoolu je bio dovoljan lijep gol Nabyja Keite u 19. minuti, nakon sjajne akcije i proigravanja Dioga Jote.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Imao je Liverpool mnogo više prilika od domaćina, jednu veliku sredinom drugog dijela ne koristi Sadio Mane, promašivao je i Jota, no sve u svemu zaslužena pobjeda gostiju koj su na pet uzastopnih trijumfa uključujući i Ligu prvaka. Inače, dodajmo da je danas Kloppov tim imao čak 23 udarca i 10 u okvir domaćeg gola, pa je čudo da je postignut samo jedan gol, ali i on je bio dovoljan na kraju.

Bez poraza su Redsi jako dugo, još od decembra prošle godine kada su izgubili od Leicestera na King Poweru s 1:0.

Newcastle je također u formi, imao je četiri vezane pobjede, no Liverpool je bio prekrupan zalogaj. Tim Eddiea Howea sada je deveti s 43 boda, a prije samo dva mjeseca nalazio se u opasnoj zoni.