Dončić potpuno zabezeknut nakon zvuka koji je čuo na pressu: Nadam se da nije uživo

J

Dallas Mavericksi su izjednačili u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije protiv Oklahoma City Thundera pobjedom 119:110, a u centru pažnje bio je Luka Dončić i to ne samo na parketu, nego i tokom press-konferencije nakon utakmice.

 

Zadovoljan svojim ličnim učinkom i pobjedom ekipe Dallasa, Slovenac se prema protokolu pojavio na konferenciji za novinare. Sesija pitanja i odgovora počela je normalno, a onda je iznenada prekinuta - ni manje ni više nego stenjanjem.

Zvukovi koliko iznenadni, toliko i neočekivani, izazvali su smijeh i stid prisutnih u press sali, a posebno je bio zanimljiv izraz lica Luke Dončića koji nije mogao vjerovati šta čuje i pravio je grimase.

"Šta sam upravo čuo?", pitao se as Mavericksa, a zatim šaljivo dodao: "Samo se nadam da nije uživo..."

Pošto je stenjanje prestalo, konferencija za štampu je mogla da se nastavi svojim normalnim tokom., ali ostaje činjenica da prisutni nesumnjivo imaju želju da saznaju otkud ova buka koja je obilježila press-konferenciju.

Podsjetimo, Dallas je slavio u gostima protiv Oklahome rezultatom 119:110, a Dončić je ubacio 29 poena uz čak pet postignutih trojki, a tom učinku je dodao i 10 skokova i 7 asistencija.