Dončić rešetao, a onda je Pol napravio rijetko viđeni šou

.
Postigao je 35 poena, sakupio pet skokova i sedam asistencija, ali je Finiks na sve imao spreman odgovor

Finiks je ubjedljivo savladao Dalas sa 129:109 kome nije pomogao ni sjajni Luka Dončić, dok je Majami možda i neočekivano lako srušio Filadelfiju sa 119:103.

Boban Marjanović još jednom nije dobio priliku u plej-ofu, a Dončić nije sam mogao da iznese pobjedu. Postigao je 35 poena, sakupio pet skokova i sedam asistencija, ali je Finiks na sve imao spreman odgovor. Devin Buker je ubacio 30 poena uz četiri skoka i asistencije, Kris Pol je dodao 28 uz šest skokova i osam asistencija, dok su dvocifreni bili i Krauder sa 15 i Bridžs sa 11.

Pol je vodio Finiks do 2-0 u seriji nakon što je u sjajnom posljednjoj četvrtini ubacio 14 poena, te donio Finiksu 11. uzastopni trijumf protiv Dalasa, piše Nova.rs.

Maveriksi su vodili na poluvremenu sa 60:58, a onda se probudio Buker koji postiže dvije trojke za 89:83, da bi u posljednjoj dionici Pol završio šest vezanih napada za 114:95 i riješio pitanje pobjednika.

Majmi je sa druge strane odigrao još jednom sjajnu timsku košarku. Bem Adebajo je ubacio 23 poena uz devet skokova i tri asistencije, Džimi Batler je postigao 22 uz šest skokova i 12 asistencija, dok su po 19, odnosno 19 dodali Viktor Oladipo i Tajler Hiro.

U četvrtoj četvrtini je Majami imao stalnih plus osam, a onda je napravio seriju od 10-0 i riješio pitanje pobjednika. Nikada ranije Filadelfija nije mogla da se vratila sa 0-2, a 19 puta se našla u takvoj situaciji. U Filedelfiji je Tajriz Maksi ubacio 34 poena, Tobajas Heris 21, dok je Džejms Harden stao na 20.