Dotuče ih na terenu, a onda izmisli da je ponižen: "To su Francuzi, arogantni su"

.
Izjava koja je izazvala polemike

 

Francuska je Ligu nacija otvorila porazom od Danske. 

Iako su svjetski prvaci vodili sjajnim golom Karima Benzeme Danci su fenomenalnom igrom u finišu uspjeli utišati Satde de France.

Dvostruki strijelac za pobjedu Danaca bio je Andreas Cornelius koji je drugi gol postigao u 88. minuti i nije ostavio previše vremena Trikolorima da se vrate.

Sadašnji napadač Trabzonspora je vrlo dobro upoznat sa mentalitetom Francuza pošto je igrao za Bordeaux gdje je na 20 utakmica postigao isto toliko golova.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Nakon utakmice Cornelius je izjavio da su Francuzi arogantni i da mu niti jedan od protivničkih igrača nije čestitao na pobjedi.

"Nije bilo ništa, ali to su Francuzi, to je tako. Oni su arogantni", odgovorio je Cornelius na pitanje je li mu iko čestitao na pobjedi.

Ova izjava i ne dolazi kao iznenađenje, a ostaje da se vidi da li će Karim Benzema, Kylian Mbappe ili Antoine Griezmann reagovati na ovu izjavu.

Ipak, svakako i tvrdnju danaskog napadača treba uzeti s rezervom pošto se na snimcima poslije posljednjeg zvižduka može vidjeti da su mu ipak prišli neki od igrača Francuske, prvi je to uradio Adrien Rabitot što možete pogledati ovdje.