Dragan Čović: Drago mi je zbog Veležovog povratka, emocije ne mogu nestati

Predsjednika HDZ-a Dragan Čović u intervjuu za “Jedan” na BHT1 osvrnuo se, između ostalog, i na gotovo sigurni ulazak Fudbalskog kluba Velež u Premijer ligu BiH.

Naime, od ranije je poznato kako je Čović u mladosti bio vatreni navijač Rođenih pa je shodno tome upitan da li i dalje kao nekad ima emocije prema mostarskom klubu.

“Vrijeme čini svoje, ali emocije nikada ne mogu nestati. Ali, da se vremenom transformišu, to je tačno. Ja sam kao dijete navijao za Velež. U svojoj mladosti sam bio navijač Veleža. Ne postoji stadion na kojem je Velež igrao van Mostara, a da ja nisam bio. I sad kad neko hoće raspravljati o emocijama, evo mu materijala. Drago mi je da je Velež ponovo ušao u Premijer ligu BiH. Mislim da to zaslužuje, kao i bolje uvjete i ambijent, kako ne bi opet došao u sličnu situaciju u kojoj je već bio jednom ili dva puta u proteklih 15-tak godina”, rekao je Čović.

Podsjetimo, nogometaši Veleža nalaze se pred povratkom u Premijer ligu BiH budući da je prednost Rođenih u odnosu na drugoplasirani Olimpik četiri boda dva kola prije kraja prvenstva. Velež do kraja prvenstva gostuje kod Bosne u Visokom, a u posljednjem kolu dočekuje Igman, dok Olimpik igra kući protiv Rudara i u gostima kod Orašja, piše BHT1.

Velež uz četiri boda prednosti ima mnogo bolju gol-razliku (72:16 naspram 54:14) te bolji međusobni omjer (0:0 u Mostaru, 2:2 u Sarajevu) od Olimpika, što znači da Mostarcima za titulu i povratak u bh. elitu, čak i u slučaju obje pobjede Olimpika, trebaju dva boda iz preostale dvije utakmice.