Drama na bundesligaškom derbiju: Ljekari se (iz)borili za život navijača

m
Obje ekipe su se u trenucima neizvjesnosti o stanju te osobe povukle u svlačionice

Hitnu intervenciju zahtijevao je jedan gospodin u publici, zbog čega je morala reagirati hitna pomoć koja je bila prisutna na utakmici

Trebala je to biti velika rukometna priredba, "derbi sjevera" između dva velikana - THW Kila i HSV-a iz Hamburga, prenosi SN. Međutim, sportski aspekt ove utakmice potpuno je pao u drugi plan. Susret je morao biti prekinut radi poziva domaćih navijača s jedne od tribina za ljekarsku pomoć.

Naime, hitnu intervenciju zahtijevao je jedan gospodin u publici, zbog čega je morala reagirati hitna pomoć koja je bila prisutna na utakmici, a obje ekipe su se u trenucima neizvjesnosti o stanju te osobe povukle u svlačionicu. Zastor je bio postavljen dok su spasioci brinuli o pacijentu.

Nakon 20 minuta uzdah olakšanja u dvorane, gledaocu je bilo bolje. Dok su ga iznosili iz dvorane, podigao je palac gore, što je izazvalo gromoglasan pljesak svih okupljenih.

Svaka čast gledaocima na reakciji. Obje ekipe su se stalno raspitivale kako je gospodin. Kad smo čuli da je stabilan, raspoloženje među igračima je bilo dobro. Od srca mu želimo brz oporavak - rekao je trener Kila Filip Jiha (Jicha).

Na kraju je slavio Kil rezultatom 40:28...