Drama Poljaka: Lewandowski izašao zbog povrede, njegov saigrač stradao dok je slavio gol

.
Nekoliko dana prije početka Eura

 

Reprezentacija Poljske slavila je protiv Turske 2:1 u posljednjoj prijateljskoj utakmici uoči početka Eura 2024., ali je upitno hoće li glavna zvijezda nacionalnog tima Robert Lewandowski biti spreman.

U posljednjoj provjeri pred polazak u Njemačku Poljaci su bili veoma dobri i ostvarili pobjedu goloviam Probierza i Zalewskog, dok je Baris Yilmaz dao jedini gol za Tursku.

Poljake čeka težak posao na Euru jer su u grupi sa Austrijom, Nizozemskom i Francuskom, a svi su sada zabrinuti zbog povrede napadača Barcelone.

Fudbaler Barcelone napustio je teren nakon što je liječničkom timu pokazao gestu boli i rekao da ga "nešto boli". Neke slike na koje su ukazali prisutni novinari prikazuju ga s ledom na području bedrenog bicepsa.

Lewandowski je već u prvom dijelu meča s Turskom napustio teren, kao i Karol Swiderski, čija povreda djeluje mnogo ozbiljnije, a isuviše je bizarna jer ju je zadobio dok je slavio gol za 1:0 u 12. minuti. Prethodno se povrijedio i Arkadiusz Milik, a probleme ima i Paweł Dawidowicz.

Treba podsjetiti da iako je popis za Euro već predstavljen, svaka reprezentacija može napraviti promjenu prije debija u slučaju povrede. Poljaci će debitovati 16. juna protiv Nizozemske, ali nije poznato hoće li napadač biti u kadru.

Poljacima neće biti nimalo lako u jako teškoj grupi, posebno ako se spomenuti igrači ne oporave, a sve su prilike da će neki od njih propustiti duele grupne faze, iako se još čekaju zvanične informacije.

I prvi rival Poljske ima probleme. Frenkie de Jong, veznjak Barcelone, nije uspio da se oporavi i neće biti na raspolaganju nizozemskom selektoru Ronaldu Koemanu.