Drama slavnog fudbalera: Cijela porodica zaražena koronavirusom

Por

Jedan od najpozantijih ruskih napadača u prošloj deceniji Pavel Pogrebnjak (36), koji je bio fudbaler Zenita, Štutgarta, Fulham, Riding... a sada igra Ural, zarazio se koronavirusom i trenutno je u teškom stanju. Međutim, njegova supruga Marija Šatalova je otkrila da je zaražena i ona, te njihova tri sina. Poznata ruska blogerka i kreatorka izjavila je da je njen suprug pokupio virus najvjerovatnije u avionu kada je putovao na pripreme. 

- Kompletan horor... Pavel je imao najslabije simptome, ali mi smo se svi oporavili. A onda se preko vikenda Pavelovo stanje pogoršalo, dobio je upalu pluća i sada je u teškoj situaciji, kaže Šatalova.

Čitava porodica, supružnici i tri sina bili su u bolnici. Marija kaže da je imala problem, da nije osećala mirise, ta da nije mogla ništa jesti i piti od bolova u grlu. 

 

Veliki navijač Juventusa

S obzirom na to da je Pavel veliki navijač Juventusa, navijači "Stare dame" iz Torina su zabrinuti, a stigle su i poruke na društvene mreže. Podsjetimo, prije dve godine ovaj bivši reprezentativac Rusije je propustio i meč Dinama iz Moskve, kako bi gleda Juve u derbiju protiv Intera. Tada je žestoko kažnjen, ali je izjavio da mu nije žao.

Izvor: