Sportsko-rekreacioni brend grada: Drugi cazinski maraton s novim sadržajima

Grad Cazin, BURT i Sportski savez su započeli pripreme za Drugi cazinski maraton uz najave novih sadržaja i više učesnika maratonaca i ljubitelja atletike, kao kraljice sporta, iz Evrope, svijeta i domaćina u BiH.

Pripremni sastanak je održan 4. marta u kabinetu gradonačelnika Grada Cazina, mr. Nermina Ogreševića, i najavljen drugi po redu, još uspješniji, maraton za 4. august 2019. godine.

Uz bogat kulturni sadržaj dan prije u Cazinu će moći uživati posjetioci i tako biti potpuno spremni za trčanje. Pored maratona 42 km, polumaratona te utrke na 5 i 10 km na do nedavno jedinoj certificiranoj stazi u BiH (i Banja Luka je uspjela dobiti certifikat za maraton), AIMS Internationale Measurement Certificate, biće održano i državno prvenstvo.

Podsjećamo, prošle godine maraton u Cazinu bio je prvi  maraton sa certifikatom u historiji BiH.

Najbolje očekuju nagrade i prijatna iznenađenja na ovogodišnjem sportskom događaju u ovom krajiškom gradu.

Image

Sastanku su prisustvovali Mirsad Abdaković i Nermin Felić ispred U.G.U. BURT Cazin, te su stručno objasnili najvažnije o maratonu. Koordinator za dijasporu, Samir Hamza Japić, uputio je prisutne u tehničke detalje, a potom se savjetnik gradonačelnika, Jusuf Bajrektarević, naglasivši da je cazinski maraton postao naš sportsko-rekreacioni brend, zahvalio svim učesnicima i onima koji su pomogli u organizaciji, uključujući i vrijedne redare, Prvog maratona te naglasio da će ovogodišnji maraton biti još uspješniji.

Podršku su izrazili predstavnik Policijske uprave Cazin i Doma zdravlja, kao i Sportski savez Grada i Unsko-sanskog kantona, JU Komunalno-stambeni fond, JP Čistoća i Vodovod, Kulturni Centar, sportska dvorana, te mediji RTV Cazin, portal Cazin.NET i fotograf Vahid Ponević, koji su svojim prisustvom to i potvrdili.

Image

Nije izostala ni puna i nesebična podrška gradonačelnika Grada Cazina uz nove ideje kojim će svijet bolje upoznati ljepote Cazina i BiH, prateći uživo ovaj spektakl trčanja ulicama grada.

Drugi cazinski maraton po svemu će biti sadržajniji, iako je i Prvi uspio, ali organizatori ovog sportskog sadržaja žele više i bolje zajedno sa građanima ovoga grada.