Drugi najpopularniji njemački klub na bosanskom jeziku čestitao Dan nezavisnosti BiH

sa

Njemački nogometni velikan Schalke 04 lijepom porukom na društvenim mrežama čestitao je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Drugi najpopularniji njemački sportski kolektiv, koji je na to mjesto dospio sa više od 160.000 aktivnih članova (prvi je Bayern s 300.000), nije zaboravio čestitati našoj zemlji jedan od najbitnijih datuma u historiji.

U Schalkeu, gdje su dubok trag ostavili brojni igrači iz naše zemlje, čestitali su Dan nezavisnosti na prigodan način, na bosanskom jeziku i uz fotografiju zastave BiH.

"Sretan Dan nezavisnosti svima iz Bosne i Hercegovine", poručili su na Facebook stranici Schalkea i tako privukli pažnju brojnih fanova iz naše zemlje.

Najdublji trag u Schalkeu ostavio je Sead Kolašinac, koji je jedini od bh. igrača nakratko bio i kapiten kluba iz Gelsenkirchena, kluba u kojem je počeo karijeru. Uz njega, članovi kluba bili su Vedad Ibišević, Zlatan Bajramović, Enver Marić i Radmilo Mihajlović. U drugom timu Schalkea igrao je i Mostarac Ivica Jozić.

Uprkos nešto slabijim rezultatima posljednjih godina, Schalke važi za jednog od najvećih klubova Njemačke. Rudari su osvojili sedam titula prvaka ove zemlje, šest kupova, Superkup Njemačke, UEFA kup, dva trofeja u Intertoto kupu...