Dugo je šutio i trpio, ali više ne može: Harry Kane poslao jasnu poruku Bayernu i Tottenhamu!

.+
Odlučio je da se oglasi

 

Svako ljeto donese neku novu transfer sagu, a ovog ljeta to je eventualni prelazak Harryja Kanea iz Tottenhama u Bayern.

Kane je još krajem prošle sezone pokazao znakove da bi mogao napustiti Tottenham nakon još jedne dosta skromne sezone u kojoj londonski klub ponovo nije uspio da osvoji niti jedan trofej.

Kapiten Tottenhama se pojavio na početku priprema što je vratilo nadu navijačima Tottenhama da bi mogao ostati, ali jasno je da je teško da će se to desiti.

Već dugo se čeka na konačan epilog svega oko toga da li će Kane otići iz Tottenhama ili će ostati u Londonu.

Sve vrijeme Kane je šutio i posmatrao situaciju, a sada je konačno odlučio da se oglasi i pošalje poruku čelnicima Bayerna, ali i vlasniku Tottenhama.

Kako prenosi Fabrizio Romano Kane je poslao direktnu i veoma jasnu poruku za obje strane.

"Kamp Harryja Kanea informirao je Bayern i Tottenham o odluci ovog fudbalera kada je riječ o tajmingu transfera. Kane želi odluku o tome da li ide ili ostaje do kraja ove sedmice.

Kane ne želi da ide iz kluba kada krene nova sezone u Premiershipu i ako odigra utakmicu prvog kola, onda ostaje.

Sve je na Bayernu i ponovo na Danielu Levyju", napisao je Romano.

"Zašto bi neko otišao u Bayern i tamo 97. puta zaredom bio prvak?

Legendarni Paul Merson smatra da nema nikakvog smisla da Harry Kane napusti Englesku i ode u redove minhenskog Bayerna.

Sjajni napadač Spursa uveliko se povezuje s bavarskim velikanom. Pregovori dva tima uveliko traju, a i Kane je spreman da konačno nešto i osvoji u karijeri gdje je svojim golovima vukao Tottenham ka vrhu.

Ipak, za Mersona nema nikakvog smisla da Kane ode u Bundesligu i to baš sada kada je u prilici da postane najbolji strijelac Premiershipa svih vremena.

"Za života ne bih mogao vidjeti Harryja Kanea u Bayernu. Zašto bi to učinio dok mu fali 47 golova da obori rekord Alana Shearera po broju golova u Premier ligi i otišao u Bayern kako bi s njima osvojio Bundesligu po 97. put? Zašto bi otišao? Zbog čega?", pita se Paul Merson.

Harry Kane je u Premiershipu postigao 213 golova u dresu Tottenhama. Ispred njega je samo čuveni Alan Shearer koji je u periodu od 1992. do 2006. godine noseći dresove Blackburna i Newcastlea zabio 260 golova.