Dva brata su trenutno najveće face italijanskog fudbala: Stariji je bio bolji igrač, mlađi je bolji trener

asdasdasdasd
U historiji italijanskog fudbala ovo se nije desilo nikad ranije

Pogled na tabelu Serije A prilično je neobičan, jer na njenom vrhu nalazi se Lazio. Prošla su vremena sa kraja prošlog i početka ovog milenija, kada je bilo prirodno da se ovaj rimski klub bori za najviše domete. Svoj posljednji Scudetto Lazio je osvojio 2000. godine, kada je 23-godišnji napadač Simone Inzaghi bio jedan od lidera tima u lovu na Scudetto.

Sada je on na klupi ovog kluba i najzaslužniji je što je Lazio lider Serije A, a iako se to od njegovog tima nije očekivalo, Biancocelesti ne posustaju i kako vrijeme odmiče, djeluju sve sigurnije. 

Pogled na tabelu Serije B također je simpatičan, na vrhu iste se sa velikom bodovnom razlikom u odnosu na konkurente nalazi Benevento. Nedavno je Benevento učestvovao u Seriji A i nikako se nije proslavio, no situacija je ovaj put drugačija i ekipa je bolja. Na klupi sjedi Filippo Inzaghi, mnogo uspješniji brat već pomenutog Simonea, koji je prava legenda italijanskog fudbala.

Ipak, njegova trenerska karijera nije poput bratove, ali nema dileme da njih dvojica trenutno plijene pažnju historijskim uspjehom, jer nikad ranije dva brata nisu vodila tako uspješno klubove u italijanskom fudbalu. A još ljepše od svega je to što su i dalje u jako dobrim odnosima i često ih možete vidjeti zagrljene i nasmijane.