Novi uspjesi članova KK Cazin: Dvije nove medalje za takmičare kluba i naš grad

Na juče 07.04.2019. održanom Državnom karate prvenstvu u Banja Luci u dvorani Borik, na sedam borilišta, sa preko preko 1000 takmičara iz 80 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine, kako smo i obećali, učestvovali su i takmičari KK Cazin pod rukovodstvom trenera Mehagić Alija, Sedić Damir i Tahirović Badema.

Takmičari KK Cazin su osvojili nove dvije velike medalje za naš klub i naš grad Cazin čije ime i nosimo.

Treće mjesto i bronzana medalja nakon 4 dobijena meča pripala  je Suljić Sandri koja je izgubila meč za ulazak u finale. U veoma tijesnoj i napetoj borbi 9:6  pobijedila svoju protivnicu u meču za bronzu te zauzela treće mjesto u Državi što je veliki uspjeh za Sandru, njene trenere, klub, a i grad Cazin.

Treće mjesto i bronzana medalja pripala je i Aldinu Ždraliću koji je potvrdio svoju medalju sa Federalnog prvenstva. U meču za ulazak u finale nije mogao proći kvalitetnijeg i većeg protivnika, te je skupio snagu i u meču za Bronzu pobijedio i osvojio treće mjesto. To je još jedan veliki uspjeh za Aldina, njegove trenere, klub i grad Cazin.

Čestitamo Sandri i Aldinu, a i drugim takmicarima, koji su išli na ovo Državno prvenstvo, družili se, stekli nova iskustva i nove prijatelje, i želimo im više sreće drugi put.

Image
Image

Ovo je dokaz da se u karate klubu Cazin radi i trenira te se stvaraju nove generacije karatista i takmičara, a samim tim se pobjeđuje negativnost i loša situacija u društvu i okolini.

Treneri sekcije Cazin, Mehagić Alija, Sedić Damir i Tahirović Badema su zadovoljni postignutim rezultatima.