Džaba sav novac svijeta i sve zvijede: Ponašanje golmana Al Nassra je ogledalo fudbala u S. Arabiji

.
Da je fudbal u Saudijskoj Arabiji još uvijek miljama daleko od vrhunskog nivoa pokazalo je to ponašanje golmana Al Nassra na utakmici protiv Al Taawona.

 

Al Nassr je probio led sa dovođenjem zvijezda tako što je još zimus u svoje redove uspio primamiti Cristiana Ronalda i to uz vrtoglavu platu od 200 miliona godišnje.

Doveo je klub iz Rijada ovog ljeta još niz zvijezda, kao što su Sadio Mane i Marcelo Brozović, fudbaleri koji imaju mjesta u skoro svakom evropskom velikanu.

Međutim, dovođenje silnih zvijezda i ogroman novac za sada djeluje uzaludno što je potvrdilo i ponašanje 37-godišnjeg Waleeda Abdullaha.

Saudijci još uvijek ne gledaju na fudbal kao posao već razonodu, a u prilog tome definitivno ide reakcija Abdullaha.

 I dok je trajao jedan napad njegove ekipe Adbullah se okrenuo prema golu i nije pratio šta se dešava na terenu.

Jedan od defanzivaca mu je dodao loptu, a nakon povika sa tribina i od strane sagrača ovaj veteran se nekako uspio spasiti.

Inače, Al Nassr koji je slovi za jednog od najvećih favorita za osvajanje titule u Saudijskoj Arabiji nakon dva uvodna kola ima 0 bodova.

Poslije poraza od Al Errifaqa sa 2:1, Ronaldo i saigrači su izgubili i od Al Taawona te će već od starta sezone biti u teškoj poziciji da osvoje šampionski pehar.

Manje-više je svima poznato da je prije nekoliko dana u Saudijsku Arabiju stigao i Neymar koji je potpisao za Al Hilala, ali tu neće biti kraj prijelaznog roka. 

Inostrani mediji već pišu da će put Saudijske Arabije i to klub Al Nassra i Aymeric Laporte iz Manchester Cityja.