Džanan Musa dvocifren u pobjedi Anadolu Efesa protiv Bešiktaša

Musa
Bh. košarkaš Džanan Musa ostvario je dvocifreni učinak u pobjedi Anadolu Efesa protiv Bešiktaša u meču 20. kola turske Super lige, a on je meč završio sa 10 ubačenih poena.

 

Što se tiče same utakmice, u prvom poluvremenu je rezultat većinom bio u egalu, a na poluvrijeme je najbolji turski tim otišao s prednošću od 42:41.

U trećoj dionici domaći tim je uspio dodatno povećati svoju prednost, a do kraja su uspjeli sačuvati vodstvo i doći do 20. pobjede u sezoni.

Naš Džanan Musa na terenu je proveo 22 minute, a za to vrijeme uspio je ubaciti 10 poena te zabilježiti dva skoka i četiri asistencije.

Musa je upisao i jednu izuzetno važnu asistenciju u finišu meča kada se Bešiktaš vratio u egal, a pri rezultatu 78:72 on je asistirao svom saigraču koji je ostao sam na šutu za tri poena, što je bez većih problema i pogodio, nakon toga je bilo jasno da će Anadolu Efes upisati novu pobjedu.

Ovo je za Efes 20. pobjeda u ovoj sezoni i jedini su tim koji imaju maksimalan učinak. Rezultat je na kraju glasio 84:80.