Džeki ni minut u najvažnijoj utakmici: Inzaghi je dao pomalo neshvatljivo objašnjenje

j
Inter ispao iz Lige prvaka

Inter je u revanš susretu Lige prvaka pobijedio Liverpool u gostima s 0:1 što nije bilo dovoljno za prolazak dalje pošto je italijanski predstavnik prvi meč zgubio s 0:2.

 

Za Nerazzurre je to bila možda i najvažniji susret dosadašnjeg dijela takmičarske sezone jer je eventualni prolazak dalje donosio čak 10 miliona eura.

Džeko je do početka utakmice sa 16 golova bilo najbolji strijelac milanskog tima u sezoni, ali Inzaghi mu nije dao priliku da zaigra na stadionu gdje je obično raspoložen i redovno postiže golove.

 

Poslije utakmice Inzaghi je dao pomalo neshvatljivo objašnjenje zašto Džeko nije igrao. Kazao je da je kapitena bh. reprezentacije čuvao za ligaški meč sa Torinom.

"Večeras(sinoć) sam nastojao da sačuvam Džeku za utakmicu protiv Torina. Morao sam praviti druge kalkulacije, ali u tom trenutku sam tražio da zadržimo 0:1 i da utakmicu držimo u nezvijesnosti do kraja", rekao je Inzaghi.

Lautaro Martinez je zabio sjajan gol za vodstvo, a nakon toga je neoprezni Sanchez dobio drugi žuti karton te su Nerazzurri ostali s igračem manje.

"Žal je sigurno što Sanchezovo isključenje. Volio bih vidjeti kako bi utakmica završila da se to nije desilo jer je Liverpool sigurno osjetio Sanchezov gol."

Utakmica Inter - Torino je na programu tek za četiri dana pa je i dalje pomalo diskutabilna odluka da Inzaghi Džeki nije pružio šansu protiv Liverpoola.