Džeko i Pjanić propuštaju utakmice protiv Luksemburga i Slovačke

č

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko i prvotimac Miralem Pjanić neće igrati za državni tim u predstojećim kvalifikacionim utakmicama protiv Luksemburga i Slovačke, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Naime, selektor Savo Milošević je, kako nam je i sam rekao, odlučio poštediti dva najiskusnija igrača budući da su ove dvije utakmice praktično bez ikakvog imperativa kada je u pitanju plasman u grupi. Milošević je i ranije najavio da će predstojeća dva duela biti priprema za utakmice baraža za Evropsko prvenstvo koje će BiH igrati u martu naredne godine.Selektor je zbog toga na spisak uvrstio i nekoliko novih imena koji bi trebali dobiti minutažu u susretima s Luksemburgom i Slovačkom.

Džeko i Pjanić će tako odmoriti predstojeći period i moći će se posvetiti klupskim obavezama, a Miralem dobiti i vrijeme da zaliječi lakšu povredu koju ima.

Okupljanje reprezentativaca očekuje se već u ponedjeljak.

Podsjetimo, BiH će 16. novembra igrati protiv Luksemburga u gostima, a tri dana kasnije u Zenici ćemo ugostiti Slovačku u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
klix.ba