Džeko i Tadić postaju kraljevi Bosfora: Fenerbahecu su omogućili još jedan veliki posao!

-
Do prije nekoliko mjeseci je bilo nezamislivo da će Edin Džeko i Dušan Tadić biti saigrači, a sada su bh. i srbijanski kapiteni postali ključne poluge u stvaranju super snažnog tima na Bosforu.

 

Džeko i Tadić će u novoj sezoni biti glavne uzdanice Fenerbahcea što su pokazali u 2. pretkolu Konferencijske lige kada je bez bilo kakvih poteškoća eliminisan moldavski Zimbru.

Paralelno sa dominacijom na terenu, bh. i srbijanski duo radi velike stvari za istanbulske Kanarince i na transfer pijaci što potvrđuje novi veliki posao.

Naime, uskoro će za Fenerbahce potpisati Karl Toko Ekambi koji će na stadion Sukru Saracoglu doći iz redova francuskog Lyona.

Turski mediji pišu da je prisustvo Džeke i Tadića u timu bilo ključni faktor da Ekambi pristane na transfer te da je zbog toga odlučio da potpiše za Fenerbahce.

Kamerunac iza sebe ima zavidnu karijeru pošto je ranije igrao za Villarreal koji ga je prije pet godina platio čak 18 miliona eura.

Sa druge strane i predstavnici Fenerba su igrali na kartu "Džeko-Tadić", te vrlo često u pregovorima naglašavaju prisustvo ove dvojice igrača i tako uspjevaju da privlove svoje mete na potpis.

Inače, već danima se špekuliše kako Džeko ima i ključnu ulogu u pregovorima sa Radetom Krunićem, međutim Milan je i dalje tvrd orah i ne pušta Fočaka.

Navodno je Dijamant i obavio telefonski razgovor sa reprezentativnim kolegom kako bi ga nagovorio na potpis. Ipak, Fenerova ponuda je nezadovoljavajuća.

Višestruki prvak Turske koji na titulu čeka skoro deset godina je ponudio 5 miliona eura, dok Rossoneri za Krunićev igrački karton žele duplo više novca.

Džeko je u Fenerbahce stigao kao slobodan igrač nakon što je napustio Inter, dok je isto uradio i Tadić poslije iznenađujućeg raskida saradanje sa Ajaxom.