Džeko je nedavno došao do 10. trofeja u karijeri, znate li ko je najtrofejniji bh. fudbaler?

G
Edin se trofejom italijanskog Kupa izjednačio s Pjanićem, ali su ispred njega još dvije legende naše reprezentacije

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko nedavno je s Interom osvojio Kup Italije, što je bio 10. trofej u njegovoj bogatoj karijeri.

Ispred Džeke su samo dvojica bh. fudbalera koja su osvojila više trofeja. Edin se trofejom Kupa izjednačio sa Miralemom Pjanićem (10), a ispred njih su Elvir Rahimić (17) i Hasan Salihamidžić koji je sakupio 16 titula.

Rahimić je svih 17 trofeja osvojio s jednim klubom - CSKA Moskvom.

Rahimić je bio osvajač Kupa UEFA, pet puta prvak Rusije, a s Moskovljanima je osvojio i četiri titule u ruskom Kupu, te sedam trofeja ruskog Superkupa.

Trofeji Elvira Rahimića. Transfermarkt

I Salihamidžić je, poput Rahimića, sve trofeje osvojio s jednim klubom - Bajern Minhenom.

Popularni "Braco" je šest puta bio prvak Njemačke s Bajernom, s kojim je osvojio i Ligu prvaka, četiri Kupa Njemačke, četiri Liga kupa Njemačke, te Interkontinentalni kup.

Trofeji Hasana Salihamidžića. Transfermarkt

Pjanić je najviše trofeja osvojio u Juventusu (7) - četiri puta je bio prvak Italije, a osvojio je i dva Kupa Italije i jedan Superkup.

Miralem je osvajao španski Kup sa Barcelonom, turski Superkup sa Bešiktašom i Kup Ujedinjenih Arapskih Emirata sa Sardžom.

Na devet trofeja je stao Saša Papac. On je sa Glazgov Rendžersima tri puta bio šampion Škotske, a osvojio je i dva Liga kupa Škotske i jedan Kup.

S Austrijom Beč ima jednu titulu prvaka i dva trofeja Kupa Austrije.