Džeko još jednom pokazao kako to radi kapiten: Livaković otkrio potez Dijamanta i oduševio javnost

Livaković
Livaković je odmah rekao da mu je bilo lako navići se na suživot s novim igračima.

 

Golman reprezentacije Hrvatske i saigrač našeg Edina Džeke, Dominik Livaković, govorio je o svom vremenu od dolaska u Fenerbahče i kako mu je upravo Džeko olakšao proces navikavanja u Istanbulu.

 

Potez vrijedan kapitena 

Livaković je odmah rekao da mu je bilo lako navići se na suživot s novim igračima, s obzirom da su među njima oni koji dolaze iz država regiona, a posebno se istako jedan detalj koji je uradio kapiten Fenerbahčea i reprezentacije BiH – Edin Džeko.

- Utisci nakon dočeka su savršeni, zahvaljujem navijačima i klubu, lakše se priviknuti kada imaš Balkance u ekipi. Džeko je odmah napravio WhatsApp grupu, Džeko, Tadić i Zajc... – otkrio je Livaković.

 

Atmosfera u reprezentaciji

Livaković je u nastavku programa govorio o atmosferi u reprezentaciji Hrvatske.

- Stvarno je motivacija i raspoloženje odlično, uvijek idemo 150 posto u reprezentaciji, tako to treba biti. Puno mi znači vidjeti svoje ime među takvim golmanima, lijepa motivacija za dalje. Tu je i Gvardiol, Luka Modrić dugo drži tu konstantu – rekao je Livaković.

Hrvatska je sinoć slavila protiv Latvije na svom terenu rezultatom 5:0, a u narednoj utakmici idu u goste reprezentaciji Armenije.