Džeko na čekanju: Inter ima jedan, Roma sasvim drugi plan

I dok Edin Džeko s bh. reprezentacijom čeka važne utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, o njegovom transferu u Italiji se piše iz sata u sat.

Čas je 'sve dogovoreno', čas je 'situacija u transferu Edina Džeke pogoršana', ali teško da će, pored svega, bh. napadač ostati na Olimpicu i samo je pitanje vremena kada će Roma i Inter postići konačan dogovor.

Roma želi dobiti što više od ovog transfera, a sada je došla na ideju da bi na neki način mogla dobiti i Maura Icardija iz Intera, koji bi bio zamjena upravo za Džeku.

Interov je plan da Romi ponudi talentovanog golmana Radua uz novac, kako bi na kraju izbjegao kompletnu cifru da plati za uslgue bh. napadača. Na sličan način je Inter iz Rome doveo i Radju Nainggolana, tada iskoristivši madlog Nica Zaniola.

Rimljani pak žele da u priču uključe i Icardija, te da za Argentinca pošalju Džeku i 25 miliona eura, ali ta ponuda je svakako nedovoljna za Inter.

Roma mora da poveća tu ponudu za skoro 20 miliona eura, javlja Corriere dello Sport, dok na Olimpicu misle da je to previše i ne žele da daju Džeku i skoro 50 miliona za igrača kao što je Icardi.

Italijanski novinar Di Marzio tvrdi da su klubovi u dobirm odnosima zbog nedavnih transfera, ali da i jedna i druga strana ne želi da popusti, prenosi SportSport.ba.

Džeko novu sezonu započinje u Švicarskoj?

Posljednjih sedmica se učestalo spominje njegov prelazak u Inter, a čini se da je, barem prema izvještajima italijanskih medija, taj transfer pitanje vremena.

Džeko već pronašao zajednički jezik s rukovodstvom milanskog kluba, ostalo je da Roma i Inter dogovore realizaciju posla.

Ako potpiše za Inter kapiten bh. reprezentacije će novu sezonu započeti u Švicarskoj gdje jučer otputovao Antonio Conte.

Conte je od Giuseppea Marotte zatražio da Džeko zvanično postane igrač intera do početka priprema koje će Nerazzurri započeti u Švicarskoj.

Odlični stručnjak boravi u Luganu te je odlučio posjetiti stadion Cornaredo gdje će Nerazzurri obaviti prvu fazu ljetnih priprema.

Upravo na tom stadionu Džeko bi trebao odigrati i prvi meč za Inter, pod uslovom da potpiše ugovor s bivšim prvakom Italije.

Iskusni napadač će s Nerazzurrima potpisati trogodišnji ugovor vrijedan 4.5 miliona eura. U sljedećim danima uslijedit će novi sastanak između klubova kako bi se pronašla idealna formula za realizaciju transfera.

Osim Džeke na prvom treningu Nerazzurra u sklopu priprema za novu sezonu bi se trebao pojaviti i Nicolo Barella. Veznjak Cagliarija je eksplodirao u sezoni iza nas i sigurno će biti pojačanje za ekipu sa Giuseppe Meazze.