Džeko na stolu ima tri bogate ponude za nastavak karijere, ali njegova želja je samo jedna

.
Budućnost Edina Džeke, čiji ugovor sa Interom ističe u junu 2023. godine, još uvijek je jako neizvjesna. Dijamant na stolu ima tri jako unosne ponude, ali njegova želja je ostanak u dresu Nerazzurra.

 

Kako prenosi specijalizovani i uvijek dobro obavješteni portal fcinternews.it, turski Galatasaray se posljednjih dana vratio u borbu za potpis Dijamanta kojeg su željeli angažovati još dok je nastupao za Romu.

Galata Džeki nudi godišnju platu od četiri miliona eura, što je manje od onoga koliko zarađuje u Interu (oko 5,5 miliona). Druge dvije ponude dolaze iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije gdje su spremni da Dijamanta "pokriju" zlatom, navodi FCI.

Ipak, Džeko ima samo jednu želju i nije promijenio mišljenje. On želi da ostane u Milanu, gdje se oseća prijatno, važnim i ima odličan odnos sa čitavom okolinom.

Uprava Nerazzurra ne dovodi u pitanje kvalitet bosanskohercegovačkog napadača koji je, uprkos poodmaklim godinama, potvrdio da se još uvijek može igrati na vrhunskom niovu, ali cilj Intera je da mu smanje platu.

Džeko je četvrti najplaćeniji igrač u timu iza Lukakua, Brozovića i Lautara, a ostaje da vidimo da li je spreman prihvatiti smanjenje primanja.

Njegov agent Alessandro Lucci nije dobio zvaničnu ponudu, već samo prilično blagu sugestiju da je Inter spreman na pregovore, a navodno bi mu za novi ugovor milanski klub mogao ponuditi oko četiri miliona eura godišnje.

Inter će prije nastavka šampionata odigrati još prijateljski meč sa Sassuolom (29. decembar), a potom 4. januara na programu je veliki derbi Serije A kada će odmjeriti snage s liderom Napolijem u prvoj utakmici drugog dijela sezone.

Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 27 utakmica za Inter u svim takmičenjima i postigao je 12 golova uz sedam asistencija.