Džeko: Nisam zabrinut za svoju budućnost

.
Kapiten naše fudbalske reprezentacije iz Intera Edin Džeko (36) u intervju za "Sky Sports" osvrnuo se na svoju budućnosti.

 

- U Interu se osjećam dobro, rekao je Džeko i dodao:

- Razmišljam samo o treninzima i utakmicama. Drugi misle na sve ostalo... Nisam zabrinut za svoju budućnost, trenutno ne razmišljam o tome. Moj osjećaj je da još mogu dati dosta toga za fudbal.

Pod lupom je bila i Liga prvaka, gdje Inter u osmini finala igra protiv Porta.

- Liga prvaka je najvažnije takmičenje za nas igrače, takmičenje u kojem se posebno osjećamo. Početak utakmice sa tom himnom je uvijek nešto posebno. Želim da pokušao napraviti velike stvari u Ligi prvaka, ali moramo razmišljati i o prvenstvu, Kupu, Superkupu… Prije utakmice s Portom ima dosta utakmica za odigrat, ali ove godine u Ligi prvaka želimo učiniti više nego prošle sezone, istakao je Džeko.

Napoli je trenutno lider Serie “A”, ali Džeko se nada da će tim njegovog bivšeg trenera Lučana Spaletija (Luciana Spalettija) usporiti u nastavku sezone .

- Utakmica s Napolijem uvijek predstavlja tri boda, baš kao kada igrate i sa Empolijem. Ako pobijedimo Napoli, ta će nam pobjeda dati mnogo samopouzdanja. Njihov šampionski put me iznenađuje. Iako poznajem Spaletija, koji je jako dobar trener, nisam očekivao da će biti tako jaki. Dobili su 13 od 15 utakmica. Nadam se da će malo usporiti, zaključio je Džeko.

Fudbaleri Intera trenutno se nalaze na Malti, gdje se pripremaju za nastavak prvenstva...

 

Foto: Twitter