Džeko prije 12 godina potpisao za City, Englezi se prisjetili najbolje utakmice u karijeri

.
Kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač Intera - Edin Džeko, prije tačno 12 godina potpisao je ugovor s Manchester Cityjem i tim povodom iz ovog kluba u dvije različite objave prisjetili su se perioda koji je proveo na Otoku.

 

Džeko je u dresu Manchester Cityja imao uspona i padova, ali je osvojio pet trofeja. Dva puta je bio prvak Engleske, a osvojio je još FA Cup (sezona 2010/2011), League Cup (2013/2014) i FA Community Shield (2012. godine).

Naš napadač je u dresu Manchester Cityja odigrao ukupno 189 utakmica, a postigao je 72 pogotka te toj statistici dodao 39 asistencija. Na terenu je ukupno proveo 11.004 minute.

"Sjećate li se ovog klasika Edina Džeke prije 12 godina protiv Tottenhama, tada je postigao četiri gola", napisali su na zvaničnoj stranici Manchester Cityja uz prisjećanje na najbolju utakmicu koju je Dijamant odigrao u dresu Građana.

Svakako da je najvažnije za izdvojiti njegovu ulogu u šampionskoj tituli u sezone 2011/2012 kada je u posljednjem meču protiv QPR-a ušao s klupe i pogodio za 2:2, čime je započeo preokret koji je kasnije krunisao Kun Aguero.

Vrijedi izdvojiti i sjajne mečeve protiv Manchester Uniteda, posebno onaj u pobjedi na Old Traffordu od 6:1, kao i četiri pogotka koja je postigao protiv Tottenhama na tadašnjem White Hart Lane stadionu.

Džeko je Manchester City napustio 2015. godine, a trenutno je član Intera. Prije toga, igrao je za Romu.

 

Foto: Facebook