“Uragan Edin”: Džeko prvi Bosanac koji je postigao hat-trick u Ligi prvaka

Večeras su u okviru 2. kola Lige prvaka odigrane utakmice u grupama “E”, “F”, “G” i “H”, javlja Anadolu Agency (AA).

AEK Atina je u grupi “E” u Atini poražen sa 2:3 od Benfice. Golove za Benficu su postigli Seferović, Grimaldo i Semedo, dok je strijelac oba gola za AEK bio Klonaridis. Benfica je čitavo drugo poluvrijeme igrala sa igračem manje jer je Dias na kraju prvog poluvremena zaradio crveni karton.

U istoj grupi, Bayern Minhen je na “Allianz Areni” igrao neriješeno 1:1 protiv Ajax. Pogodak za Bayern je postigao Hummels, a za goste Mazraoui.

Olympique Lyon je u okviru grupe “F” na stadionu “Parc Olympique Lyonnais” u Lyonu remizirao 2:2 protiv Shakhtar Donetska. Golove za Lyon su postigli Dembele i Dubois, dok je oba gola za gostujući tim postigao Moraes.

Roma je u grupi “G” u Rimu slavila protiv Plzena sa visokih 5:0. Napadač BiH Edin Džeko je postigao Hat-trick, a u listu stijelaca još su se upisali Under i Kluivert.
 

U istoj grupi, CSKA Moskva je kao domaćin savladala Real Madrid rezultatom 1:0. Strijelac za domaću ekipu je bio Vlašić. CSKA je u šestoj minuti sudijske nadoknade ostao sa igračem manje nakon što je Akinfeev zaradio drugi žuti, automatski crveni karton.

Manchester United je u grupi “H” na “Old Traffordu” remizirao 0:0 protiv Valencije.

U mečevima koji su se igrali od 18:55 sati pobjede su upisali Manchester City i Juventus.

Manchester City je grupi “F” u gostima kod Hoffenheima slavio sa 2:1.

U grupi “H”, Juventus je u Torinu bez mnogo problema savladao Young Boys rezultatom 3:0. Meč je obilježio Paulo Dybala koji je postigao hat-trick, njegov prvi u karijeri.

U srijedu je na programu osam mečeva, a sastaju se Lokomotiv Moskva – Schalke, PSG – Crvena zvezda, Atletico Madrid – Club Brugge KV, Dortmund – Monaco, Porto – Galatasaray, Napoli – Liverpool, PSV – Inter i Tottenham – Barcelona.