Džeko se može ljutiti koliko hoće, ali Kartal je odmah poslije meča pokazao ko je šef

.
Obrazložio je svoje odluke

 

Edin Džeko je ljutito otišao na klupu nakon što je Ismail Kartal odlučio da ga izvede. Na kraju je Fenerbahce kiksao i osvojio mršavi bod u domaćem susretu protiv Samsunspora (1:1).

Džeko se odmah po dolasku nametnuo u lidera Fenerbahcea, dobio je kapitensku traku i status igrača koji će imati glavnu riječ na terenu i zbog toga izmjena kada je neizvjestan rezultat ga zna poprilično iznenaditi.

Krajem prošle godine Dijamant je ljutito reagovao kada je zamijenjen protiv Adana Demirspora, a nešto slično je i viđeno i protiv Samsunspora.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Trener Ismail Kartal je Džeku izveo sredinom drugog poluvremena, baš kao i Dušana Tadića, a nešto kasnije i Szymanskog koji je jedan od najboljih igrača ekipe.

Poslije utakmice Kartal je stao iza svog poteza, kazao je da s izmjenama dobio ono što je htio i da je upravo on taj koji ima glavnu riječ u svlačionici.

"Izmjene koje smo napravili su očigledne. Dobili smo što smo htjeli, donijeli smo dinamiku u igri sa pokretima igrača", kazao je turski trener.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

U finišu utakmice u igru je ušao i bh. reprezentativac Rade Krunić, imao je veznjak dobru šansu u posljednjim momentima, ali nije uspio zabiti gol.

Lošu partiju imao je i Dominik Livaković pošto je Hrvat direktni krivac za primljeni gol koji je na kraju Fenerbahce koštao dva važna boda.

Džeko je na kraju ostao na 16 golova u prvenstvu, međutim njegova reakcija najbolje pokazuje koliko mu je zapravo stalo do uspjeha sa Kanarincima.

Fenerbahce već duže od decenije čeka titulu prvaka Turske, ove sezone su sklopili fantastičan tim i ukoliko žele biti prvi kiksevi poput onog protiv Samsunspora se ne smiju dešavati.

Galatasaray je najveći rival Feneru u borbi za pehar najbolje ekipe države, dva rivala su praktično izjednačena na vrhu tabele od početka sezone i sigurno će proljeće biti izuzetno burno u Turskoj.

Džeko i društvo nemaju previše vremena za predah pošto ih novi ispit očekuje već sredinom sedmice kada će gostovati Bašakšehiru.

Preostaje da se vidi da li će popularni Dijamant snositi eventualne sankcije te da li će Kartal u malom gradskom derbiju ostaviti na klupi.