Džeko zbog nevjerovatne stvari odbio povratak u Premiership

Edin Džeko
Napadač Rome Edin Džeko nije želio preći u Everton zbog lošeg vremena u Engleskoj, otkrio je komentator najjače lige svijeta Ian Darke.

Darke je otrkio kako je njegov kolega i nekadašnji veznjak Manchester Uniteda Owen Hargreaves razgovarao sa Džekom nakon utakmice Lige prvaka u Rimu.

Džeko je povezivan sa prelaskom u Everton kada je klub tražio dugoročnu zamjenu za Romelua Lukakua koji je pojačao Inter, no Dijamant je iz nevjerovatnog razloga odbio prelazak na Goodison Park.

- Reći ću vam kako je bilo. Pratili smo utakmicu Rome u Ligi prvaka i moj kolega Owen Hargreaves je razgovarao sa Edinom Džekom koji je igrao za Romu, te mu je rekao za interesovanje Evertona, rekao je Darke i zatim nastavio:

- Ti znaš šta ću odlučiti? Mogu ostati u Rimu ili otići u kišoviti Liverpool i igrati za Everton. Molim te Owen, nemoj me više to pitati.

Dijamant je postigao 12 golova u 25 nastupa ove sezone uz šest asistencija, a ukupno u svim takmičenjima je na broju od 15 pogodaka u 37 susreta uz devet asistencija.