Džeku vrijeđali da je 'ciganin', on odgovorio nesportski, a sada stigla kazna

.
Nije mogao da podnese skandiranje navijača Juventusa

 

Kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač Intera Edin Džeko danas je saznao kaznu za nedolično ponašanje na  meču Juventusa i Intera u Torinu.

Naime, italijanski mediji prenose da je Džeko kažnjen sa 5.000 eura, kao i njegov klub.

Na tom meču Džeko je nepristojno i vulgarno se ponašao prema navijačima Juventusa u znak prkosa, što je Italijanski savez i kaznio.

Juventus je tada slavio 2:0, a Džeki su navijači Juventusa skandirali pred kraj meča da je 'ciganin'. On nije ostao miran, već se hvatao za međunožje, što je zabilježile i kamere.

 

 

Dijamant je ovakve uvrede trpio i početkom godine na meču protiv Atalante, a tada je klub iz Bergama kažnjen samo simbolično s 10.000 eura.

Nije poznato da li će ostati u Interu s obzirom da mu na kraju sezone ističe ugovor. Nedavno je govorio o tome.

“Moramo dati sve od sebe, ekipa je najvažnija. Uvijek dajem sve od sebe. Ne razmišljam samo o zabijanju golova, brinem da ekipi bude dobro i najsretniji sam kad pobjeđujemo,” rekao je Džeko za Sky Sport.

Inter je pobijedio Atalantu 3:2 u posljednjoj utakmici prije pauze za Svjetsko prvenstvo u novembru, a 4. januara nastavlja sezonu derbijem protiv Napolija na svom terenu.

“Utakmica protiv Napolija vrijedi tri boda, kao i svaka druga utakmica. Nema razlike između Napolija i Empolija, ali pobjeda bi nam podigla samopouzdanje”, rekao je Džeko.

"Napoli je jak tim. Iskreno, nisam očekivao da će krenuti tako snažno, pobijediti u 13 utakmica od 15. Nadam se da će usporiti", ističe Edin uz smiješak.

Džeko je najbolji strijelac Intera u dosadašnjem dijelu sezone, ali mu ugovor ističe u junu. Šuška se da bi na ljeto mogao otići u MLS ili se čak povući, odnosno završiti karijeru.

“Sretan sam u Interu, razmišljam o treninzima, drugi ljudi su zaduženi za ostalo. Povlačenje? Nisam o tome razmišljao i to ne želim učiniti. Osjećam da još mogu puno dati nogometu", jasan je bio Zmaj.