Džumhur dobio prvi set sa 6-3: Damir ima veliku podršku s tribina od Dejane

13:40

Džumhur u "džepu" ima prvi set. Nakon svega 30 minuta naš najbolji teniser je set riješio u svoju korist sa 6:3. Sarajlija je u prvom setu napravio čak dva brejka.

Oba u važnom momentu. Prvi u sedmom gemu pri rezultatu 3:3, a drugi u devetom gemu pri vodstvu Džumhura od 5:3. Realno, očekivali smo daleko veću neizvjesnost, s obzirom na to da je Džumhur proteklih dana u Rusiji imao problema na svoj servis. U današnjem meču na servis Džumhura, Nijemac je uspio samo u dva navrata doći do 30. Inače, Džumhur ima veliku podršku s tribina od djevojke Dejane Živković i svog tima koji je u Rusiji. 

12:49

Damir Džumhur danas igra jedan od najvažnijih mečeva u karijeri, a u dvoboju protiv Nijemca Jan-Lenard Štrufa (Jan-Lennard Struff) u 13 sati naš najbolji teniser ima priliku da u Sankt Peterburgu izbori svoje drugo ATP finale u karijeri. 

U dosadašnjoj karijeri Džumhur i Štruf su se sastali samo jednom, kada je naš teniser pri rezultatu 1:1 u setovima i 0:4 u trećem, predao Nijemcu zbog povrede. Sve se dešavalo u holandskom Alpenu, također u polufinalu, u septembru prošle godine.   Za razliku od 2016. danas su oba tenisera u daleko boljoj formi, što se posebno odnosi na Džumhura.

Damir je prije ovog turnira bio 55. teniser svijeta, a Štruf 54. Nakon plasmana u polufinale, Šrruf je  na 46. mjesto, a Damir na 48.  Ukoliko Damir danas pobijedi, pretekao bi Štrufa i bio bi najmanje 43. teniser svijeta. U drugom polufinalu se sastaju Roberto Bautista-Agut i Fabio Fonjini (Fognini).