Džumhur: Nije mogao biti teži žrijeb od Japana

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine u play-offu za Svjetsku grupu Davis Cupa igrat će protiv selekcije Japana.

Današnji žrijeb odlučio je da će naši teniseri u septembru ove godine na dalek put u Japan. Najbolji naš teniser Damir Džumhur izjavio je da je ovo bio možda i najgori izbog za našu selekciju jer su svi nekako priželjkivali da nećemo morati na dalek put.

"Svi smo nekako priželjkivali Švicarsku, Mađarsku pa čak i Srbiju iz više razloga. Jedan od tih razloga je što bismo ostali u Evropi i ne bismo putovali daleko. Prema mom mišljenju, najgori izbor bili su Japan i Australija u gostima. Igrati kući s njima bilo bi ok, ali pred kraj sezone ići na tako dalek put neće biti nimalo lako. Međutim, šta je, tu je", rekao je Džumhur, te nastavio:

"Težak žrijeb. Naravno, sve zavisi od toga da li će Kei Nishokori igrati, ali 99 posto će igrati, jer igraju pred domaćom publikom. Oni imaju i solidne dubl igrače. Pretpostavljam da će biti tvrda podloga zbog Nishikorija, ali imamo šanse. Ovo nije nemoguće, bit će teško, mi ćemo dati sve od sebe. Prvi put igramo play-off i vjerujemo da možemo napraviti nevjerovatan uspjeh i plasirati se u Svjetsku grupu što bi bio zaista ogroman rezultat za nas igrače, ali i za cijelu Bosnu i Hercegovinu".

Meč play-offa između Japana i Bosne i Hercegovine igrat će se od 14. do 16. nove,bra u trodnevnom formatu i na tri dobijena seta.