E baš si faca: Bokser brutalno pretukao starca od 78 godina, sud donio nestvarnu odluku

J

Engleski borac Douglas Joyce, koji se bori u boksu bez rukavica, osuđen je na 19 mjeseci zatvora nakon što je u jednom baru nokautirao 78-godišnjeg čovjeka.

Šokantan incident desio se u jednom baru u Manchesteru u oktobru 2022. godine. 35-godišnji borac Douglas Joyce napao je nesretnog 78-godišnjeg čovjeka i brutalno ga je nokautirao.
Godinu i po kasnije ovaj brutalan napad dobio je svoj epilog. Sud u Manchesteru osudio je Joycea na zatvorsku kaznu u trajanju od 19 mjeseci.

Mnogi smatraju da je kazna morala biti i veća. Napao je bespomoćnog čovjeka koji nije imao nikakve šanse da se odbrani, a ruke profesionalnog borca su označene kao opasno oružje.

Pojavio se i snimak kompletnog incidenta. Joyce je sjedio za stolom sa čovjekom, razgovarali su, da bi nakon toga borac skočio i zadao je nekoliko udaraca nesretnoms tarcu.

Drugi su pokušali spriječiti teži incident. Izgledalo je kao da su u jednom trenutku uspjeli, no na kraju je starac nažalost pretrpio još jedan težak udarac nakon kojeg je pao.

Prava je sreća da su nadzorne kamere sve snimile. Joyce je završio iza rešetaka zbog nanošenja teških tjelesnih povreda i kaznu je već počeo služiti u novembru.

Scene su zaista uznemirujuće i nisu baš za svakoga.

Porodica Joyce poznata po nasilnom ponašanju
Porodica Joyce poznata je po nasilnom ponašanju i često su u centru pažnje zbog brojnih incidenata.

U ovom obračunu učestvovao je i otac engleskog borca John Joyce (63). I on je nesretnom čovjeku uputio nekoliko udaraca zbog kojih je je i on bio dio procesa.

On je dobro prošao. Sud je odredio da John mora odraditi 18 mjeseci društveno korisnog rada.

Dosta je onih koji su razočarani u sistem nakon ovakvih kazni. Apsolutno svi tvrde da je kazna jednostavno morala biti veća s obzirom da se čovjek od 78-godina nikako nije mogao braniti.
Obojica su zbog pljačke ranije osuđivani na višegodišnje zatvorske kazne.