Edin Džeko igra za besmrtnost u Fenerbahčeu: "Svi smo svjesni šta se dešava..."

.
Dijamant silno želi trofej

 

Fenerbahče je napravio veliki kiks prethodnog vikenda protiv Alanyaspora (2:2) i prepustio je vodeće mjesto u Super ligi velikom rivalu Galatasarayu. Ipak, kapiten kluba Edin Džeko vjeruje kako će nakon 10 godina Fener konačno uzeti titulu.

Kapiten Fenerbahčea i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (37) uvjeren je kako će istanbulski tim na kraju sezone proći prvi kroz cilj i osvojiti naslov prvaka Turske.

Džeko igra odličnu sezonu, prvi je strijelac lige sa 17 pogodaka, a kao vođi ekipe cilj mu je da odvede tim na vrh i postane besmrtan među navijačima Fenera.

"Naravno, svi smo znali da nećemo dobiti baš sve utakmice i da će biti uspona i padova, te da je put do titule veoma dug", započeo je priču Džeko i nastavlja:

"Pauza je utjecala na naš pad u igri. Svi smo svjesni šta se dešava, ali uvjereni smo da ćemo ući u novi niz pobjeda i da ćemo pokazati da smo najbolji tim u državi. Imamo moć i kvalitet veći od svih. Bit ćemo šampioni ako dobijemo sve utakmice", rekao je Edin Džeko za turske medije.

 

Džeko je glavna uzdanica Fenera koji je potrošio dosta novca na pojačanja. Dovedena su velika imena i pitanje je šta će se desiti ako titula ne dođe u klub.

Ismail Kartal pod velikim kritikama

Trener Fenerbahčea Ismail Kartal nalazi se pod velikim pritiskom, a posebno nakon što je u susretu protiv Alanyaspora Džeku izveo u 85. minuti meča.

Fudbalski stručnjak Metin Tekin ne može da vjeruje u ono što je Kartal napravio.

"Izvodiš Džeku u 85. minuti i uvodiš Kenta u trenucima kada ti je pogodak potreban. Čovjek je izveo najboljeg strijelca koji radi vrhunski posao dosad i uveo je čovjeka koji nikad nije ni znao dati gol", rekao je Tekin.

Slično mišljenje ima i Ridvan Dilmen. Ni on nije mogao vjerovati u odluku Kartala.

"Napravio bih apsolutno sve, ali nikad pri neriješenom rezultatu ne bih iz igre izveo Džeku. Nebitno je to što govori da je umoran. Radi svoj posao, snađi se. Izbacio si čovjeka koji zabija golove, to je već znak da ne znaš šta radiš"; poručio je Dilmen.

Priliku za popravni Fenerbahče i Kartal imaju za vikend kada gostuju Rizesporu.

(Foto: Fenerbahce)