Edin Džeko ima ozbiljan problem sa Romom i zbog toga još uvijek nije predstavljen u Interu

Džeko
Edin Džeko prošao je prije nekoliko dana ljekarske preglede u ekipi Intera.

Međutim, iako se očekivalo da će odmah nakon pregleda potpisati ugovor sa Interom, to se još uvijek nije desilo.

Italijanski mediji donijeli su jučer informaciju kako su birokratski problemi razlog što Edin još uvijek nije službeno potvrđen kao igrač Intera, a Gazzetta dello Sport u današnjem izdanju otkriva šta se zapravo dešava.

Roma navodno odbija isplatiti Džeki posljednju platu. Edin je se ne želi odreći i zbog toga su nastali trenutni problemi zbog kojih Inter ne može da predstavi bh. napadača kao novo pojačanje kluba.

Svi su očekivali da će Džeko već danas upisati svoje prve minute u dresu Intera protiv kijevskog Dinama, ali to se nažalost neće desiti.

Razgovori Džeke sa Romom još uvijek traju i ostaje nam da vidimo kako će se riješiti ova situacija.

Rimski tim također još uvijek nije doveo zamjenu za bh. napadača. Fudbaler Chelseaja Tammy Abraham im je prva opcija, ali dogovora sa ovim igračem još uvijek nema.

Bh. napadač je dogovorio sve uslove sa Nerazzurrima u proteklih nekoliko dana. Zarađivat će pet miliona eura neto po sezoni, a Romi će u slučaju Interovog plasmana u Ligu prvaka pripasti određena novčana naknada.

Edin Džeko je u šest godina u Rimu uspio postati treći najbolji strijelac u historiji kluba.

On je u 260 odigranih utakmica zabio 121 gol, 17 manje od drugoplasianog Roberta Pruzza, dok je na prvom mjestu nedodirljiv Francesco Totti sa 308 golova iz 786 nastupa.