Edin Džeko je već otpisao jedan tim

Edin Džeko će prema svemu sudeći napustiti Romu u ljetnom prelaznom roku.

Vučica je nakon četiri godine spremna prodati 33-godišnjeg bh. napadača za kojeg vlada ogroman interes.

Mnogobrojni klubovi se povezuju sa dovođenjem Džeke. West Ham je spremio najbolje uslove (devet miliona eura po sezoni), ali je navodno Inter favorit za njegov potpis.

Nerazzurri navodno imaju namjeru da Džeku dovedu kao zamjenu za Maura Icardija, koji će gotovo sigurno otići iz kluba, dok londonski West Ham na sve načine pokušava nagovoriti Dijamanta da se vrati u Premiership.

Menadžer Čekićara Manuel Pellegrini vidi Edina kao idealnog za svoj tim i uvjeren je kako će mu on donijeti neophodne pogotke u narednoj sezoni.

U igri za potpis bh. napadača je i Everton. Interes tima sa Goodison Parka postoji, ali po navodima britanskog Expressa, Džeko nije previše zainteresovan za odlazak u redove Karamela.

Ako se bude vraćao u Englesku Edin će sasvim sigurno odabrati West Ham, ali za sada Inter ima prednost zbog porodice koja se već navikla na život u Italiji.

Pored ovih ponuda interes za Džeku pokazuje i turski velikan Fenerbahče. Spremili su i Turci zanimljivu i atraktivnu ponudu za Edina, ali teško je očekivati da obuče dres istanbulskog velikana.

Džeko je u prethodne četiri sezone odigrao 170 utakmica za Romu i postigao je 85 pogodaka. Ugovor mu ističe 2020. godine, prenosi SportSport.ba.