Edin Džeko napušta Romu prije vremena?

.
Prema pisanju italijanskog Calciomercata, Edin Džeko bi i prije kraja sezone mogao otići iz Rome.

Bh. reprezentativac se tokom cijelog ljeta povezivao sa Interom i Juventusom, a najbliže je bio upravo torinskom klubu, da bi na kraju sve propalo jer Roma nije uspjela završiti transfer Poljaka Arkadiusza Milika iz Napolija. 

Džeko je stogao ostao u Romi i kao kapiten predvodi Vučicu i ove sezone, a sa dva gola protiv Beneventa u nedjelju navečer pokazao je da nije promijenio navike, ali niti da je to što je ostao na Olimpicu nije promijenilo njegovu motivaciju. 

Edin je veliki profesionalac i uvijek daje sve od sebe bez obzira za koga i gdje igra, ali italijanski mediji tvrde da bi naredni prijelazni rok u januaru mogao biti odlučujući za Edina, bez obzira što mu Roma sprema novi ugovor.

Nastavit će se potjera Intera i Antonija Contea za Džekom, a Roma će, ukoliko tada već bude jasno da će teško i ove sezone izboriti Ligu prvaka, biti spremna da proda Dijamanta kako bi nešto i zaradila. Uostalom, osigurala se dovođenjem talentovanog Realovog napadača Borja Mayorala na dvoogodišnju posudbu, pa ako Edin i ode, zamijenit će ga Španac.

Zbog svega toga Calciomercato smatra da će bh. napadač u januaru promijeniti sredinu, a osim Intera za njegove usluge zanimaju se i neki timovi iz engleske Premier lige. Pretpostavlja se da je ipak Inter sada najbliži za njegovo dovođenje.