Edin Džeko prekinuo golgeterski post i postigao 17. gol u sezoni

.
Sjajni bosanskohercegovački napadač Edin Džeko je večeras postigao 17. gol u dresu Fenerbahčea u aktuelnoj sezoni turske Super Lige te tako prekinuo golgeterski post od pet mečeva bez pogotka.

Fenerbahče u ovim trenucima igra susret 25. kola Super Lige Turske protiv Alanyaspora, a od 59. minute rezultat je 2:1 za Fener.

Džeko je pogodio za vodstvo svog tima, a ovo mu je bio 17. pogodak u 24. nastupu u turskoj Super ligi. Prethodno je Alanya vodila golom Loidea Augusta od 12. minuta susreta, a poravnanje je Feneru donio Dušan Tadić iz penala u 48. minuti.

Dijamant je i dalje na vrhu liste strijelaca ispred Mamea Thiama koji na svom kontu ima 14 golova i Maura Icardija koji je 13 puta pogađao protivničku mrežu.

Dijamantu je ovo također bio 21. gol u 30 susreta u svim takmičenjima ove sezone jer je pogodio i četiri puta u Konferencijskoj ligi.

Fener je uoči ove runde turskog šampionata bio poravnat s Galatasarayem na vrhu tabele pošto su oba tima imala 63 boda. Galata je sinoć savladala Bašakšehir te stigla do brojke od 66 bodova pa je sada pritisak na Feneru.

 

Foto:Twitter